Loading...
Bamsebo & Luna 2018-01-09T14:50:24+00:00

VÄLKOMMEN TILL BAMSEBO OCH LUNA!

Helianthus tog över Förskolan Lunas verksamhet i våras. Luna är belägen i samma huskropp som vår förskola Bamsebo och använder samma gård och lekpark.

Bamsebo och Luna ligger inte långt från Huddinge centrum och här möts du av fina lokaler som inbjuder till både lek och lärande. I närheten av förskolorna finns dessutom såväl skog och sjö som en stor park med lekutrustning. Därtill besöker vi ofta skogen, Lingonparken och Rådsparken och med jämna mellanrum även Skeppsmyreparken.

Har du frågor och funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig!

Vi har närhet till såväl kultur som natur vilket besöks ofta. Dessa områden kompletteras med hjälp av vår Hoja cykel där barnen får möjlighet att komma iväg på lite längre upplevelser och utforskande i närområdet.


Hoja Bamsebo

HUR VI ARBETAR

Vi arbetar utifrån Helianthus ledord Kunna, Vilja & Våga och vår vision är att alla barn ska få möjlighet till ett unikt lärande och få en så bra start som möjligt på sin livslånga resa där alla ska kunna, vilja och våga möta sin framtid. Vi drivs av viljan att utmana barnens upplevelser och intressen genom att expandera deras pedagogiska rum och erbjuder barnen en variationsrik miljö som är kopplat till deras verklighet, även utanför förskolans närområde.

Vi hjälper barnen att kommunicera genom olika metoder som TAKK och bildschema för att stärka deras språk.

PRAKTISK INFORMATION

Förskolorna erbjuder god och näringsriktig mat. Maten lagas från grunden och blir därmed både godare och mer hälsosam, inte minst eftersom de använder sig av ett stort antal ekologiska produkter.

Vid val av vilken mat de ska servera följer de riktlinjerna för förskolor, som Livsmedelsverket har satt upp. Riktlinjerna bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

Har du frågor, funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig så berättar vi mer om vår verksamhet.

ANSÖK OM PLATS

Adress:
Bamsebo:
Vikingavägen 17-19
141 48 Huddinge
Luna:
Vikingavägen 3
141 48 Huddinge

Kontakt:
Förskolechef: Ewa Blom
Mail: ewa.blom@helianthus.se
Tel – Förskolechef: 070-771 65 53

Avdelningar:
Tel – Lille-Skutt, Bamsebo: 070-721 76 18
Tel – Nalle-Maja, Bamsebo: 070-721 76 18
Tel – Skalman, Bamsebo: 073-593 66 70
Tel – Mira, Luna: 076-259 81 60
Tel – Nova, Luna: 076-260 24 02