Loading...
Bergatrollet 2019-08-29T15:27:36+00:00

VÄLKOMMEN TILL BERGATROLLET!

Förskolan Bergatrollet ligger i Huddinge Centrum. Vi arbetar utifrån Helianthus ledord kunna, vilja och våga. Vår vision är att Helianthus förskolor är det självklara valet för ett unikt lärande och starten på en livslång resa där alla ska kunna, vilja och våga möta sin framtid.

Förskolan, som är helt nybyggd och öppnade upp hösten 2016, består av tre avdelningar. Lokalen är väl tilltagen med välutrustade och stora rum.

HUR VI ARBETAR

Vi arbetar utifrån Lpfö-98/10 samt arbetar vi med webbverktyget Unikum för att synliggöra barnens lärande, utifrån våra pedagogiska planeringar. Detta genom att publicera bloggar kopplat till läroplanen. Det möjliggör för dig som vårdnadshavare att följa barnets vardag och lärande i bilder, filmklipp och text.

Vi arbetar språkmedvetet genom att samtala med barnen och sätter ord på vad vi gör i alla rutinsituationer.

Vi hjälper barnen att kommunicera genom olika metoder som TAKK och bildschema för att stärka deras språk.

MILJÖER

Förskolan är godkänd utifrån de lagar och regler som föreskrivs vår verksamhet. Vi gör regelbundet brand-, arbetsmiljö-och barnsäkerhetsronder för att miljön ska var en säker och trygg plats för både barn och personal att vistas i.

Vi vill ge barnen ett miljötänk genom att vi deltar i Earth Hour, skräp plockar dagar samt har vi ett eget kretslopp tillsammans med Helianthus förskolorna i Vårby. Vi sop sorterar och köper endast in material och inventarier som är miljömärkta från leverantörer som uppfyller kemikalieinspektionens krav på ämnen och material som är godkända enlig lag.

Vi vill även ge barnen verktyg och möjligheter att vara måna om varandra, ha kul, hitta på roliga saker tillsammans både barn och vuxna. Men också finna ro och stillhet, därför arbetar vi med ”Drömmen om det goda” som innebär olika former av avslappning.

PRAKTISK INFORMATION

Förskolan erbjuder god och näringsriktig mat som tillagas och levereras från vår Helianthus förskola Lupus. Maten lagas från grunden och blir därmed både godare och mer hälsosam, inte minst eftersom vi använder ett stort antal ekologiska produkter.

Vid val av vilken mat vi ska servera följer vi de riktlinjer för förskolor, som Livsmedelsverket har satt upp. Riktlinjerna bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

Lokalen är även tillgänglig för företag. föreningar och privatpersoner för föreläsningar, events och barnkalas  med tillgång till Wifi (i hela lokalen), två projektorer och ett komplett tillagningskök där vi tillhandahåller livsmedel eller tillagad mat av en av våra duktiga kockar. Finns behov så kan vi även ordna med städning och återställning av lokalen. Kontakta info@helianthus.se vid förfrågningar.

Läs mer om vår förskoleverksamhet under huvudmenyerna!

Du är varmt välkommen att kontakta oss för mer information om hur man ansöker om plats eller om du har andra frågor!

Kontakta Ewa Blom på 070-771 65 53 eller ewa.blom@dibber.se

ANSÖK OM PLATS

Adress:
Kansligränd 14
141 63 Huddinge

Kontakt:
Förskolechef: Ewa Blom
Mail: ewa.blom@dibber.se
Tel: 070-771 65 53

Avdelningar:
Tel – Stubben: 070-456 21 25
Tel – Gläntan: 070-412 93 19
Tel – Mossen: 070-412 93 18