Loading...
Diamanten 2018-03-07T10:13:05+00:00

VÄLKOMMEN TILL DIAMANTEN!

Förskolan Diamanten ligger i Vårby Gård med gångavstånd till tunnelbana och buss. Vi arbetar utifrån Helianthus ledord kunna, vilja och våga. Vår vision är att Helianthus förskolor är det självklara valet för ett unikt lärande och starten på en livslång resa där alla ska kunna, vilja och våga möta sin framtid.

Förskolan består av tre avdelningar, varav en avdelning, för de äldre barnen, är en förskolebuss där barnen får möjlighet att komma iväg på olika ställen där sedan verksamheten hålls. Vi har närhet till såväl kultur som natur vilket besöks ofta.

HUR VI ARBETAR

Vi arbetar utifrån Lpfö-98/10 samt arbetar vi med webbverktyget Unikum för att synliggöra barnens lärande, utifrån våra pedagogiska planeringar. Detta genom att publicera bloggar kopplat till läroplanen. Det möjliggör för dig som vårdnadshavare att följa barnets vardag och lärande i bilder, filmklipp och text.

Vi arbetar språkmedvetet genom att samtala med barnen och sätter ord på vad vi gör i alla rutinsituationer. Vi hjälper barnen att kommunicera genom olika metoder som TAKK och bildschema för att stärka deras språk.

MILJÖER

Förskolan är godkänd utifrån de lagar och regler som föreskrivs vår verksamhet. Vi gör regelbundet brand-, arbetsmiljö-och barnsäkerhetsronder för att miljön ska var en säker och trygg plats för både barn och personal att vistas i.

Vi vill ge barnen ett miljötänk genom att vi deltar i Earth Hour, skräp plockar dagar samt har vi ett eget kretslopp tillsammans med Helianthus förskolorna i Vårby. Vi sop sorterar och köper endast in material och inventarier som är miljömärkta från leverantörer som uppfyller kemikalieinspektionens krav på ämnen och material som är godkända enlig lag.

Vi vill även ge barnen verktyg och möjligheter att vara måna om varandra, ha kul, hitta på roliga saker tillsammans både barn och vuxna. Men också finna ro och stillhet, därför arbetar vi med ”Drömmen om det goda” som innebär olika former av avslappning.

PRAKTISK INFORMATION

Förskolan erbjuder god och näringsriktig mat som tillagas från eget tillagningskök. Genom att vi lagar maten från grunden blir den därmed både godare och mer hälsosam, inte minst eftersom vi använder oss av ett stort antal ekologiska produkter.

Vid val av vilken mat vi ska servera följer vi de riktlinjer för förskolor, som Livsmedelsverket har satt upp. Riktlinjerna bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

Som en av flera Helianthus-förskolor i Vårby kan vi erbjuda förskoleplatser även under sommar- och julperioderna, detta genom att våra förskolor i området då går samman.

Har du frågor, funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig så berättar vi mer om vår verksamhet.

ANSÖK OM PLATS

Adress:
Krongårdsvägen 33-35
143 46 Vårby

Kontakt:
Förskolechef: Olena Kalyukh
Mail: olena.kalyukh@helianthus.se
Tel – Förskolechef: 076 – 501 04 90

Avdelningar:
Tel – Blåbäret: 076-501 04 56
Tel – Hallonet: 076-501 04 57
Tel – Nyponet: 072-857 85 87