Loading...
Kottebo 2019-10-01T08:57:13+00:00

VÄLKOMMEN TILL KOTTEBO!

Förskolan Kottebo hittar du vackert beläget i Rynningeåsen, där vi finns just i skogskanten. Här har vi goda möjligheter till inspirerande och lärorika uteaktiviteter. Förskolan består av sju avdelningar. Med hjälp av våra förskolecyklar besöker vi ofta Rynningeåsens naturreservat och med jämna mellanrum även ställen som stadsbiblioteket, stadsparken, Wadköping och Svampens lekplats.

Sedan i januari 2014 har vi också en förskolebuss. De äldsta barnen åka på äventyr med den, ofta till olika naturreservat men också till bibliotek, lekparker och olika studiebesök. På vintern blir det några äventyr till spännande ställen som Ånnaboda.

Vi arbetar med webverktyget Unikum. Det möjliggör för dig som vårdnadshavare att följa barnets vardag och lärande i bilder, filmklipp och text som är kopplade till läroplanen.

Har du frågor och funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig!
Till våren har vi öppet hus. Information kommer på vår Instagram kotteboforskola.orebro Följ oss gärna där för att se vad vår verksamhet har att erbjuda.

Vi har närhet till såväl kultur som natur vilket besöks ofta. Dessa områden kompletteras med hjälp av vår Hoja-cykel där barnen får möjlighet att komma iväg på lite längre upplevelser och utforskande i närområdet.

HUR VI ARBETAR

Som Helianthus-förskola arbetar vi med den egenutvecklade filosofin Ut & njut, som bygger på ett upplevelsebaserat lärande där barnen bland annat lär sig genom att regelbundet besöka och uppleva spännande platser utanför förskolan.

Vi engagerar oss i vår miljö på många olika sätt. Vi deltar varje år i skräpplockardagar som Håll Sverige Rent anordnar. Vi sopsorterar allt vårt avfall. Alla matrester komposteras.

Föräldrasamverkan är något vi värderar högt. Vi bjuder in till utvecklingssamtal och föräldramöte en gång per termin. Förskolan har ett föräldraråd där en representant från varje avdelning deltar. Vi har också ett gemensamt Luciafirande ute på vår fina gård i december. Förskolansdag firar tillsammans med vårdnadshavarna med picknick och olika aktiviteter i maj.

Vi hjälper barnen att kommunicera genom olika metoder som TAKK och bildschema för att stärka deras språk.

PRAKTISK INFORMATION

Kottebo erbjuder god och näringsriktig mat från eget tillagningskök. Genom att vi lagar maten från grunden blir den både godare och mer hälsosam, inte minst som vi använder oss av ett stort antal ekologiska produkter. Vid val av vilken mat vi ska servera följer vi de riktlinjer för förskolor som Livsmedelsverket har satt upp, vilka bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

ANSÖK OM PLATS

Adress:
Hindergårdsgatan 22
703 81 Örebro

Kontakt:
Rektor: Matilda Fyrpihl
Mail: matilda.fyrpihl@dibber.se
Tel – Förskolechef: 076-2092069

Avdelningar:
Tel – Enen Barret: 076-501 04 83
Tel – Enen Bäret: 076-501 04 70
Tel – Granen Grön: 076-501 04 68
Tel – Granen Röd: 076-501 04 86
Tel – Lärken Guld:
076-501 04 67
Tel – Lärken Silver: 076-501 04 85
Tel – Tallen: 076-501 04 69