Loading...
Nissebo 2018-02-01T07:42:16+00:00

VÄLKOMMEN TILL NISSEBO!

Förskolan Nissebo är en liten förskola och du hittar oss i Stigtomta utanför Nyköping. Här välkomnas du av mysiga och ljusa lokaler som inbjuder till både lek och lärande. Vi arbetar med barnen i små gruppkonstellationer beroende på ålder, behov och intressen. Vi har nära till naturen och besöker regelbundet platser som Skolskogen och Bondebyparken och promenerar gärna till återvinningscentralen, där vi lär oss om miljö och hållbarhet.

En av våra barngrupper håller till vid OK – Hällen varje dag, dit vi tar oss med vår fina förskolebil. När vi inte är iväg på äventyr spenderar vi tid i den fina gård vi har på förskolan.

Har du frågor och funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig!

HUR VI ARBETAR

Som Helianthus-förskola arbetar vi med den egenutvecklade filosofin Ut & njut, som bygger på ett upplevelsebaserat lärande där barnen bland annat lär sig genom att regelbundet besöka och uppleva spännande platser utanför förskolan.

Flera av våra pedagoger är Mulle-certifierade av Friluftsfrämjandet.  En grundpelare inom Friluftsfrämjandets pedagogiken är att barnet skall leka, upptäcka och lära med alla sinnen och hela kroppen. Att praktiskt och lustfyllt få uppleva – stimulerar nyfikenhet, självkänsla och ger förståelse. Även rörelseutrymmet är större och bidrar till fysisk och motorisk utveckling.

PRAKTISK INFORMATION

Maten får vi levererad från restaurang Strömkällan.

Har du frågor, funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig så berättar vi mer om vår verksamhet.

ANSÖK OM PLATS

Adress:
Hallavägen 1
611 72 Stigtomta

Kontakt:
Förskolechef: Kristina Karlberg
Mail: kristina.karlberg@helianthus.se
Tel – Förskolechef: 070-063 09 65

Avdelningar:
Tel –  076-501 04 77 alt. 076-501 04 88