Loading...
Västerbo 2019-01-08T22:30:36+00:00

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERBO!

Förskolan Västerbo består två avdelningar, en fast och en mobil, och är belägen i centrala Nyköping. Du välkomnas av ljusa och trevliga lokaler som inbjuder till både lek och lärande. Med hjälp av våra förskolecyklar och med vår fina förskolebuss tar vi med barnen på många äventyr där vi utforskar hela Nyköping och tar vara på allt vad staden har att erbjuda. Olika parker, Lindbacke naturskyddsområde, biblioteket och hamnen är några exempel på var vi gärna åker med barnen. Både barn och pedagoger älskar cyklarna och de används flitigt under den del av året då det är njutbart att vara ute på cykeltur. De äldsta barnen som går på vår mobila avdelning får även åka på lite längre utflykter till exempel till Stendörren eller Östermalma samt vår hemvist Ryssbergen – 10 minuter utanför Nyköpings centrum.

Har du frågor och funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig!

HUR VI ARBETAR

Som Helianthus-förskola arbetar vi med den egenutvecklade filosofin Ut & njut, som bygger på ett upplevelsebaserat lärande där barnen bland annat lär sig genom att regelbundet besöka och uppleva spännande platser utanför förskolan.

Vi hjälper barnen att kommunicera genom olika metoder såsom TAKK för att stärka deras språk.

Alla Helianthus-förskolor i Nyköping arbetar aktivt med Förskolebrevet, vilket innebär ett medvetet arbetssätt och förhållningssätt i hur vi som förskola kan skydda barns integritet. Läs mer på http://treskablinoll.nu/forskolebrevet/forskola/

”Vi släcker inte bränder, vi förebygger dem” (http://treskablinoll.nu/)

PRAKTISK INFORMATION

Maten som serveras kommer från ett tillagningskök i Nyköping hos cateringföretaget ISS, som också lagar maten till en stor del av kommunens skolor och förskolor.

Har du frågor, funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig så berättar vi mer om vår verksamhet.

ANSÖK OM PLATS

Adress:
Fruängsgatan 34 D
611 30 Nyköping

Kontakt:
Förskolechef: Eleonor Dahlberg
Mail: eleonor.dahlberg@helianthus.se
Tel – Förskolechef: 070-437 96 04

Avdelningar:
Tel – Förskolan: 070-038 09 27
Tel – Mobila: 0707-90 80 16