BodrumBarn och pedagoger på Regnbågens förskola tog initiativ till att hjälpa de människor som just i detta nu flyr för sina liv. Ingen gick obemärkt förbi nyheten om den lilla pojken som drunknat under färden med familjen till Grekland i en gummibåt, och spolades upp, död i Bodrum i Turkiet.

Ingen av oss kan undgå att läsa och höra om hur ohyggligt dess människor har det i sin flykt från krig och otrygghet. Både bland personal, i barngruppen och dess vårdnadshavare berörs genom släkt och personliga erfarenheter av hur det kan vara att fly och starta om i ett annat land.

Nu kände vi att det får räcka, vi vill göra något. Därför bestämde vi oss för att samla ihop stövlar, skor och andra kläder som blivit över på vår förskola. Pedagogerna fick höra att det gick att lämna in våra saker i Kungsträdgården. Dessutom uppmärksammades att UNHCR, FN:s flyktingorgan, samlade in pengar. Pedagogerna gjorde en frivillig insamling dit, och även barnen fick bidra med pengar från sin egen Sommarfest, alltihop till UNHCR. Hjälpen går dit flyktingarna befinner sig, för att ordna det mest akuta som skolor, tak över huvudet, mat och vatten och mycket mer.

Det är inte hur Världens barnmycket vi ger, utan att vi ger, som spelar roll.

Med vänliga hälsningar: Rosie med personal och barn på Regnbågensförskola

By | 2017-05-10T20:54:28+00:00 september 16th, 2015|Helianthus|0 Comments